zondag 19 september 2010

Rotterdams Oogstfeest

Rotterdams Oogstfeest
Op het Heemraadsplein vierde men het Rotterdams oogstfeest. Heb er niet eerder van gehoord. Verrast de kramen bekeken. Schapenkaas geproefd, hapje van de Tafel van Zeven uit Delfshaven. KorenMolen de Walvisch uit Schiedam was grotendeels door hun voorraad heen. Een volgende keer nemen drie zoveel mee, hoorde ik zeggen. Sass geeft knus de eerste breiles midden op het grasveld op strobalen onder een baldakijn omringd door kindertjes. Achter haar worden de schapen verplaatst en bijeengehouden door een afgerichte hond.
Opmerkelijk: Ik zag een grote ram, zich opeens omdraaien en woedend de hond aankijkend: Een schaap met een kort lontje!. De hond won.
De Peruaanse spintol mocht eventjes draaien bij de jonge breileerlingen . Dreumis van drie tollen groot wil leren spinnen. De 9 en 10 jarigen lukte het breien. Jonger is moeizaam.
Lessen bij Sas knits it again, ook designer.
zie: http://sasknitsitagain.blogspot.com/p/knit-its-breipakketten.html"
Wat is de tafel van zeven?
: kopie van hun blog:
De mens is naast de kookpot geboren en boven een bord met eten gaan de verhalen in het rond. Zo begint ook het verhaal van Tafelvanzeven. Vrouwen uit alle wereldstreken vertellen met hun recepten en kunde in de keuken hun verhalen. Verhalen over hun geboortegrond, hun steden en dorpen, hun familie, hun levens, maar vooral over hun idee├źn over lekker eten. In het aanreiken van een bord met eten is er ook een ontmoeting met een cultuur, een wereld.

1 opmerking:

 1. Fantastisch ! Waanzinnig leuk !
  Heerlijk, wat een uitzonderlijk fraai, smakelijk aanbod.
  Hier zou ik elke week wel naar toe willen !

  HULDE aan de organisatie !

  Groet, Nico (15 km gefietst om er te komen)

  BeantwoordenVerwijderen